Slaapcoach volwassenen

Als slaapcoach voor volwassenen help ik jou om die te korte nachten aan te pakken. Want goed slapen kan je leren, ook al gaat slapen al héél lang moeizaam en heb je het gevoel alles geprobeerd te hebben! Samen zoeken we naar het beste traject voor jouw persoonlijke situatie.

Herken je dit? Je bent constant moe en futloos, je telt de uren af tot je kan gaan slapen. Maar als je dan in bed ligt, kan je de slaap maar moeilijk vatten. Of je wordt ’s nachts regelmatig wakker. Misschien lukt het inslapen wel goed, maar word je veel te vroeg wakker?

Dit alles kan ervoor zorgen dat je geen energie hebt overdag, dat elke inspanning te veel is. Je voelt je niet goed in je vel, en bovendien stuit je op onbegrip in je omgeving.

Hoe slaapproblemen (h)erkennen?

 

Slaapproblemen kunnen vele gedaantes aannemen, van te weinig uren slaap, tot niet in een diepe slaap geraken, te vroeg wakker worden of moe opstaan. Te weinig kwalitatieve slaap is vaak te wijten aan een combinatie van factoren. Misschien zit je momenteel in een stressvolle periode? Heb je recent iets emotioneels meegemaakt? Of pieker je veel en staat je hoofd nooit stil? Niet goed slapen kan ook de aard zijn van het beestje, of misschien heb je wel een kindje dat niet goed slaapt.

Het goede nieuws, goed slapen kan je leren. Wat de oorzaak ook is, blijf er niet mee zitten. Hoe sneller je je slaapprobleem aanpakt, hoe eenvoudiger de cirkel te doorbreken is.

Zelf dacht ik jarenlang dat er geen oplossing bestond voor mijn slaapprobleem, ik sukkelde van het ene lapmiddel in het andere. Tot ik bij de opleiding tot slaapcoach terecht kwam.  Met mijn rugzak vol eigen ervaringen en kennis vanuit de opleidingen, ben ik nu erg blij andere slechte slapers te kunnen helpen naar een betere nachtrust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe ga ik voor jou te werk als slaapcoach?

Starten doen we met een uitgebreid intakegesprek en vragenlijst, om zo te ontdekken waar jouw problematiek zich bevindt. Want jij en je slaapprobleem zijn uniek. Wat voor iemand anders werkt, werkt daarom niet per se voor jou.

Vervolgens stel ik een traject voor, op maat van jouw persoonlijkheid, klachten en doelen. We ontdekken wat jouw triggers zijn en werken samen naar meer rust en energie. Alle slaapgerelateerde factoren, zoals slaaphygiëne, beweging, voeding, rust, regelmaat,… worden uitgebreid onder de loep genomen.

Je slaappatroon kan in de meeste gevallen verbeterd worden door veranderingen in je levensstijl, gedrag en mindset. Indien nodig bouwen we opnieuw een positieve relatie op met je bed en dit aan de hand van slaaprestrictie.

Jij gaat zelf aan de slag en we houden regelmatig contact. Ik ben bereikbaar bij vragen, problemen of als je even wat extra motivatie nodig hebt. Tijdens je parcours sturen we bij waar nodig en ondertussen ben ik jouw grootste supporter aan de zijlijn. Jouw slaapdoel wordt mijn slaapdoel. Samen werken we naar meer slaap, meer energie en dus meer geluk!

Zin gekregen om samen met mij aan meer slaapgeluk te werken?

Contacteer me voor een gratis kennismakingsgesprek, ik leer je graag kennen!

PLAN EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK